LS

Op zaterdagmiddag 16 Juni 2007 had ik het plan opgevat om een berg met takken die in mijn tuin lag op te ruimen. Aangezien ik nogal gehaast was en ik dit even snel wilde doen pakte ik een jerrycan benzine en overgoot de takken ruim met benzine. Tijdens het aansteken van de takken ontstond een grote steekvlam waar ik met mijn rechterarm en hoofd boven stond.

Nadat ik constateerde dat ik midden in een steekvlam had gestaan heb ik direct mijn huisarts, dr. van Gelderen, gebeld die direct kwam (dit duurde ongeveer 20 minuten). Ondertussen heb ik zowel mijn hoofd als mijn arm gekoeld met koud/lauw zacht stromend water. Ik voelde en zag dat het serieus was. Een grote plek op mijn voorhoofd waar de vellen bij hingen en veel verschroeid haar. Veel pijn in de rechterkant van mijn gezicht en voorhoofd en pijn in mijn rechteronderarm.

Dokter van Gelderen heeft mij direct met de nodige zalf ingesmeerd en uitgebreid de verbrandde plekken verbonden. Terwijl dokter van Gelderen mij aan het verbinden was heb ik getracht Claudia Went telefonisch te bereiken. Ik wilde haar persé bereiken omdat ik veel pijn had en ik weet dat zij een gave heeft om pijn weg te nemen van brandwonden.

Ik kreeg Claudia aan de lijn en legde haar uit wat er gebeurd was. Ik vertelde aan Claudia dat mijn rechter onderarm en de rechterhelft van mijn gezicht verbrand waren door een steekvlam. Gedeeltelijk 2e graads en verder 1e graads.
Nadat ik Claudia gesproken had ben ik op bed gaan liggen om te bekomen van de schrik en omdat ik veel pijn had. Na ongeveer een half uur rusten voelde ik geen pijn meer in mijn arm en mijn gezicht. Ik bleef echter een vlammende stekende pijn houden in mijn rechterhand. Toen ik dit realiseerde heb ik Claudia wederom gebeld en haar meegedeeld dat de pijn in mijn arm en gezicht weg was maar dat ik nog steeds pijn in mijn rechterhand had. Claudia vertelde mij dat zij mijn rechterhand ook niet behandeld had omdat ik dit niet gemeld had. Zij beloofde mij dit alsnog te doen. Ongeveer een uur nadat ik voor de tweede keer die dag met haar gesproken had over de telefoon verdween ook de stekende pijn in mijn hand.

Uiteraard bleef ik wel voelen dat ik zware brandwonden had opgelopen. Maar de hevige pijn die ik direct na het ongeval voelde was verdwenen nadat ik met Claudia gesproken heb.

Ik heb veel baat gehad bij de behandeling die Claudia mij gegeven heeft. Het feit dat ik heb kunnen genezen van mijn brandwonden zonder dat ik hier pijn van ondervond vind ik nog steeds wonderbaarlijk. Tijdens het verwisselen van het verband heb ik niet of nauwelijks pijn gehad. Ik ben er vast van overtuigd dat de afwezigheid van pijn mijn genezingsproces sterk heeft versneld.

Claudia heeft een gave en die gave wil zij graag gebruiken. Ik kan elke brandwond patiënt aanraden om hier gebruik van te maken. Degene die twijfelen aan de gave van Claudia nodig ik uit om contact met mij op te nemen. Ik vertel graag over mijn ervaringen en hoop op deze manier mijn kleine steentje te kunnen bijdragen.

Gijs Hoefsloot