Monique – Venlo

Beste Claudia,

Vorige week maandag wilde ik nog snel even voor de vakantie de diepvries ontdooien. Ik dacht dit sneller te kunnen doen door pannen met kokend water in de diepvries te plaatsen. Tijdens het wisselen van een pan met kokend water, stoot ik tegen de rand van de diepvries waardoor het kokende water over mijn hand heenging. Ik liet de pan vallen en rende meteen naar de kraan om te koelen met lauw water. Binnen enkele seconden kon ik nog net mijn ringen afkrijgen want al gauw daarna verscheen er een dikke blaar aan de binnenkant van mijn ringvinger. Nooit geweten dat verbranden zó´n pijn kon doen!! Als een klein kind heb ik staan huilen van ellende. Na een poosje kwam mijn zoon van 11 thuis. Terwijl ik nog steeds met mijn hand onder de kraan stond, riep ik tegen hem dat hij de laptop even aan moest zetten en het woord “brandwonden” in moest typen. Even later keek ik met hem mee en kwam per toeval op jouw site terecht. Ik heb je toen meteen gebeld.
De tijd die toen verstreken was, was ongeveer twee uur. Je vroeg mijn naam, woonplaats, tijdstip van verbranden en waar het precies pijn deed. En inderdaad; ongeveer 2 uur later was de pijn weg!! Mijn hand voelde wel nog warm aan maar van pijn was geen sprake meer! Ik vond het echt ongelooflijk!
Ik heb die nacht zelfs goed geslapen! De volgende morgen was de pijn nog steeds weg op één klein plekje bovenop mijn duim na. Dat “brandde” nog wat na. Het was een plekje dat ik niet genoemd had aan de telefoon! Dit branderige gevoel was niet ondraaglijk want anders had ik je echt nog een keer gebeld. Maar ik vond het wel frappant!
Ik heb je telefoonnummer in mijn mobiele telefoon gezet zodat ik je altijd bij de hand heb, ook voor anderen! Ik heb het inmiddels tegen heel veel mensen verteld. Niets is zonder reden, zegt men wel eens. Zo zal ik nooit de pijn door verbranden onderschatten als bijvoorbeeld mijn kinderen zich zouden verbranden. Vandaar jouw telefoonnummer in mijn mobieltje!

Claudia, héél erg bedankt!!

Monique (Venlo)