Hallo Claudia,

Gisteravond bij het bakken van kipfilet spatte er een golf hete boter op mijn linkerhand Ik probeerde, achteraf gezien heel dom, met 2 vorken in de pan, twee aan elkaar geplakte stukken kipfilet uit elkaar te halen.

Ik heb mijn hand meteen onder de koude kraan gehouden. Zolang ik die onder kraan hield was de pijn wel te verdragen. Na een kwartier heb ik 2 paracetamol ingenomen in de hoop dat de pijn daardoor wat minder zou worden. Op de muis van mijn linkerhand was op dat moment al een flinke witte blaar te zien. De bovenkant van mijn pink en ringvinger waren rood, en ook op mijn pols waren wat rode strepen te zien.

Toen heb ik maar even de huisartsenpost gebeld om te vragen wat ik het beste kon doen.

Na anderhalf uur was de pijn nog niet minder geworden en ik dacht nog, dat wordt een slapeloze nacht…
En. Morgen papadag. Thuis met 2 kleine kinderen, het verschonen van luiers met een verbrande hand zou geen pretje worden.

Na wat surfen op internet later op de avond kwam ik op jouw site terecht. Het was inmiddels al bijna half 10 en ik twijfelde nog of ik zo laat nog wel zou bellen. Toch maar doen dacht ik, als het me een slapeloze nacht een veel pijn kan besparen.

Omdat het ondertussen al bijna 4 uur geleden was dat ik me verbrand had zei je dat ik na een half uur of anders na een paar uur zou merken dat de pijn minder zou worden. Nadat ik had opgehangen voelde ik na ongeveer een minuut of 20 een soort van electrisch schokje in mijn onderarm en een half uur na ons gesprek werd inderdaad de pijn al een stuk draaglijker. Toen ik rond middernacht naar bed ging was mijn hand nog wel wat gevoelig, maar het deed in ieder geval geen pijn meer.

Na een heerlijke nachtrust werd ik ’s ochtends wakker met een pijnloze hand. Ik kan er nu weer alles mee doen!

Heel erg bedankt !

Groeten,
Joost uit Goirle