Beste Claudia

Ik heb ongeveer 18 december contact met je gehad over de brandwond van mijn zoon Abel (12 jr oud). Het ongeval was toen ongeveer 5 dagen geleden en je liet al weten dat het daardoor enkele dagen kon duren voordat de behandeling resultaat zou hebben. De reden waarom ik belde, was dat Abel inmiddels meer last had gekregen van de pijnstillers die hij op aanraden van de verpleging in het zh slikte, dan dat hij er nog baat bij had. Ik ging dus op zoek naar een ander middel om de pijn te verzachten en stuitte op jouw site.

De wond op zijn rechter achterbeen was zo´n 15 bij 15 cm groot, een tweedegraadsverbranding, een groot deel ondiep, een kleiner deel, dat meer op zijn dijbeen zit, een soort uitham van zo’n 5 cm., wat dieper. Ik verbond de wond dagelijks en kneep er een hele tube flammazine op uit. Enkele dagen na jouw behandeling werd de pijn minder en ook heel snel ontwikkelde zich de eerst vuurrode tot een roze wond en kort daarna was het ondiepe deel dicht. Abel heeft gewoon geskied van 20 tot 27 december en geen last gehad van de wond, behalve bij het verwisselen van het verband, dan deed met name het diepere deel dat nog echt open was pijn.

Het is misschien niet heel overtuigend, omdat het verloop van het genezingsproces normaal kan zijn, maar ik denk toch dat je behandeling voor wat betreft de pijn geholpen heeft. Onlangs merkte een verpleegkundige nog op dat met name het oppervlakkige deel wel erg pijn gedaan moet hebben, en toen Abel dat ontkende, was zij lichtelijk verbaasd. Waarschijnlijk is Abel de eerste paar dagen ook min of meer vergeten.

Ook het deel op z’n dijbeen, dat wat dieper tweedegraads verbrand was, is nu nagenoeg dicht, maar het ziet er minder mooi uit dan de rest van de genezen wond, dus ik vrees dat dat een litteken zal blijven.

Al met al ben ik blij dat ik gebeld heb. Abel heeft na het telefoontje nog maar een paar dagen wat last gehad. Daarna hoefde hij geen pijnstillers meer te slikken, ook niet voor het verbandwisselen.

Mijn hartelijke dank, ook namens Abel,

Ineke